Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - Deadpool

2016. február 17. 22:11 írta: Wolfeone

Régen röhögtem utoljára ennyit egy filmen. Állítom, több poén volt a Deadpool-ban, mint az utóbbi egy év vígjátékaiban együttvéve (ha csak a mozifilmeket vesszük). Spoilerek is jöhetnek.

deadpool_3.jpg

Az első perctől az utolsóig állati szórakoztató volt. Folyamatos beszólások, vicces megjegyzések, nah meg a negyedik fal többszöri áttörése (illetve egy esetben egyszerre 16 falé). Az igaz, hogy többféle humor volt benne, szóval nem mindenkinek fog tetszeni minden része. Főleg, hogy alpári poénok és képregényes oltások voltak túlsúlyban. Szóval azoknak fog igazán bejönni, akik bírják a durva poénokat. És azoknak, akik látták az összes X-men filmet, meg úgy általában az utóbbi évek képregényes mozitermését. Nekik tényleg teljes lesz az élmény. Rengeteg utalás volt benne a Zöld lámpástól egészen Rozsomákig. Jah, és, ha már Rozsomák (és végre nem Farkas) megvolt az év "cameója" Hugh Jackman személyében.

Amúgy nem kicsit írták át a sztorit, itt teljesen másképp lett Deadpool olyan, amilyen. De, ugye Az eljövendő múlt napjai óta új idősíkban vagyunk. Deadpool meg is jegyzi egy ponton, hogy kezd belekavarodni ezekbe az idősíkokba...

deadpool_2.jpg

Műfajilag szinte minden volt benne, és természetesen erre is tesz megjegyzést főhősünk (nem az! nem hős! ezt kikérné magának). Romantikus száltól a horrorig (bár az egy kicsit túlzó megjegyzés volt). Sajnos megkaptuk a képregényfilmekben megszokott, szinte már sablonos eredettörténetet is, de a poénhalmazzal azt is sikerült felrázni, no meg a remek szerkesztéssel. Ugyanis a film első akciójelenetének megszakításai alatt vágják be ennek a bizonyos eredettörténetnek a részleteit flashbackek formájában. Ennek köszönhető, hogy a film az elejétől kezdve pörögni tud. Jah, és még a romantikus szálat is sikerült úgy megoldaniuk, hogy az is vicces legyen. Nekem nagyon bejöttek az arányok.

Ryan Reynolds lubickolt a szerepében. Nagyon illik hozzá ez a figura. Ráadásul piszok jó dumákat írtak neki. Látszik, hogy állatira élvezi az egészet, és elviselné ezt a szerepet élete végéig.

deadpool_1.jpg

Morena Baccarin tökéletes választás volt mellé. Ő is jól hozta karakterét, egy kemény és irtó dögös csajszit, aki közben egy aranyos és gondoskodó barátnő is tud lenni. (Csak mellékesen megjegyzem: mozi után, mikor hazajöttünk, benyomtam a tv-t, pont a Firefly ment, és úristen! ez a nő egyáltalán nem öregszik!)

Deadpool két hozzácsapódott társa sem okozott csalódást. A morcos tinicsajszi nem volt idegesítő, ami nagy szó egy morcos tinicsajszitól. Kolosszus meg remek poénforrásként működött így, hogy teljesen ellentéte volt Deadpool-nak.

deadpool_4.jpg

Egy jól összerakott, pörgős filmet sikerült letenni a készítőknek, és ez nagy mértékben a szerkesztésnek, vágásnak köszönhető, hiszen, ha a megszokott szuperhősös eredetsztori lineáris vonalán mentek volna végig, nem lett volna ilyen szórakoztató. De még akkor sem lett volna okunk panaszra, hiszen tényleg szinte folyamatosan jöttek a poénok. Ráadásul még a zenék is poénként funkcionáltak.

Még több ilyen R besorolású képregényfilmet! Ideje felkavarni a szalagon gyártott képregényfilmek állóvizét!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr608399646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása