Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - Évértékelő: Sorozatok

2015. december 31. 12:00 írta: Wolfeone

A filmek után most megosztom a véleményem az idei sorozatokról is, pár mondatban, összegzésképpen. Legfőképpen az őszi félévadról, de azért voltak midseason sorozatok is, illetve olyan is, ami tavasszal ért véget, úgyhogy azok is szóba jönnek.

series2015.jpg

True Detective

Én abba a táborba tartozom, akiknek nem tetszett a 2. évad, pedig az első évad örök kedvencemmé vált a Maffiózók után. A 2. évadra a képi minőség maradt, a hangulat is bejött, de a karakterek és a sztori már nem annyira.

Fargo

Az első évad se volt semmi, de a második magasan überelte. Ami nem jött össze a True Detective-nek, az összejött a Fargo-nak. Nagyon jól működött a '70-es évek végi hangulat, a karakterek és a történet, szóval minden.

Wayward Pines

Minőségi volt, egy igazi misztikus sorozat, remek színészekkel, de valami mégis hiányzott belőle. Nem tudom megmondani, hogy mi, de nem ütött akkorát. Mondjuk ez talán annak is köszönhető, hogy azelőtt megtudtam a nagy spoilert, mielőtt láttam volna.

Shameless

Ez az a sorozat, amiben sosem csalódom. Részről részre, évadról évadra hozza a szintet. Kitűnő kikapcsolódás. Hiába vannak drámaibb elemek is, az egész mégis annyira feelgood, hogy még rosszkedv ellen is orvosság.

The Walking Dead

A 6. évad őszi fele ütősen indult, hogy aztán alaposan visszalassítson. Ráadásul a félévadzáró epizód, ami általában ütni szokott, az eddigi egyik leggyengébb rész volt az egész sorozatban. Kár, hogy az a bizonyos valaki csak a 7. évadban (elvileg a 6. évad utolsó részének a végén) fog belépni a képbe, mert addig úgy sejtem, hogy továbbra sem fognak felpörögni az események.

Fear the Walking Dead

Azt ígérték, hogy most meglátjuk, hogyan kezdődött az egész, bemutatják a káoszt. Ehhez képest a városban zajló káoszból semmit nem kaptunk (csak egy fél résznyi kisebb tömeg lázadást), helyette jött a kertváros néhány emberrel, és az utolsó részben némi akcióval. Ez így gyenge.

Supernatural

A 11. évad gyenge részekkel indult, ráadásul olyan sztorit kezdett felvezetni, ami egyáltalán nem ígért javulást, úgy tűnt, hogy folytatják ugyanazokat a hibákat, amiket az utóbbi évadokban. Erre jött a 4. rész, ami az utóbbi nem is tudom már hány évad legjobbja volt, minden benne volt, amiért anno megszerettem ezt a sorozatot. És azóta minden rendben van. Végre nem a béna és erőltetett főszálak dominálnak, visszatértünk a heti szörnyekhez, és a sorozatnak újra van lelke. Mondjuk a félévadzáró miatt már lehet aggódni, hogy sajnos visszatérnek a gyengébb irányba.

The 100

Tökös sorozatokban sem mernek olyan húzásokat meglépni, mint ebben a "tini" sorozatban. Olykor csak pislogok, hogy mi van. A SyFy lassan elbújhat a CW mögött sci-fi ügyben (főleg, ha a Legends of Tomorrow is jól sikerül nekik).

Agents of S.H.I.E.L.D.

Megérte végigszenvedni az első évadot. A sorozat magára talált, és azóta folyamatosan javul. A 3. évadra eljutottunk oda, hogy itt is bátrabbak már az írók, és meg mernek lépni igazán meglepő dolgokat.

Agent Carter

Jó ötlet volt, hogy kicsit lazább hangvételt kaptunk, mint az Agents of S.H.I.E.L.D.-ben. Az itt már nem működött volna. Plusz egész jól hozták a '40-es évek hangulatot.

Daredevil

Képregény sorozat, de azoknak is tetszhet, akik nincsenek oda a képregényekért, mivel egy percig sem gyerekes. Nagyon minőségi cucc. Komoly hangvétel, jó sztori, a kép világa is profi megvalósítás, és a színészek is odatették magukat.

Jessica Jones

Ugyanazt tudom mondani, mint a Daredevil esetében. Annyi különbséggel, hogy itt a színészek egy fokkal még jobbak is voltak. A sztori egyszerűbb volt, de mégis valahogy izgalmasabb. Szóval a Daredevil is nagyon tetszett, de ez még annál is jobban.

Arrow

Itt sajnos évadról-évadra gyengül a minőség, pedig egyre több a karakter, egyre több a hős és a gonosz is. Talán pont ez lehet a baj, és ettől olyan szétszórt az egész. De attól még továbbra is szórakoztató, csak azért néha elmosolyogja magát az ember, amikor a sorozat átcsúszik a gagyiba.

The Flash

A 2. hozza az 1. évad szintjét. Továbbra is gazi kikapcsolódás. Sokkal pörgősebb és lazább, mint az Arrow. Mondjuk eleve több lehetőség van benne, szóval könnyebb helyzetben vannak az írók, mint az Arrow esetében.

Constantine

Ha jobban csepegtetik az elején az infókat, akkor talán kicsit hamarabb lehetett volna kötődni a karakterekhez, és talán több néző marad és nem bukik meg. Sajnáltam a kaszát, mert a Constantine-t játszó színész jól hozta a figurát. Ráadásul pont akkor ért véget, amikor kezdett igazán érdekes lenne. A karakter azóta ugye felbukkant egyszer az Arrow-ban. Remélem azért lesz erre még példa.

Supergirl

Az első rész láttán úgy tűnt, hogy olyan lesz, mint a Flash, csak női verzióban, de sajnos a sztori is és a megvalósítás is nagyon sok esetben a '90-es éveket idézi, amitől röhejessé válik. De akkor is továbbnézem, mivel Melissa Benoist rettenet aranyos, és nagyon feldobja a sorozatot, lényegében egyedül viszi a hátán az egészet.

Gotham

Jót tett a 2. évadnak, hogy hagyták a heti eseteket, és a gonoszokra koncentrálnak jobban. Az évad eleje beígért valamit, amit aztán pár rész után semmissé tettek. És ez egy darabig bosszantott is, de aztán beláttam, hogy lehet, jobb is így, mert akkor túlságosan egyirányú lett volna az egész, és kevésbé olyan összetett, mint most.

Sex&Drugs&Rock&Roll

Valószínűleg ilyen minőségű lett volna a Ments meg, ha nem tesznek bele drámát, csak egy mezei szitkomot csinálnak belőle. Sajnos ez így könnyen felejthető. Pedig nagyon akartam szeretni, de nem jött össze. Ha a 20 perces szitkom helyett 40 perces dramedy-t hoznak össze, szerintem állati jó dolog kisülhetett volna belőle.

The Big Bang Theory

Már hosszú évadok óta nem a régi, de azért még mindig akadnak jobb részek. Idén talán egy picivel több, mint az előzőekben. Valószínűleg már soha nem lesz olyan jó, mint az elején, de már csak ez az egy szitkom maradt, amit nézek. Minden király (nekem tetsző) szitkom véget ért már az utóbbi években. Az újabbak meg már nem jönnek be.

Two and a Half Men

Tavasszal véget ért. És azt mondhatom, hogy végre. Charlie Sheen nélkül nem volt az igazi.

Január-február-márciusban fokozatosan visszatérnek a decemberben pihenőre vonult sorozatok (dátumok itt), plusz jön még pár újdonság is, amibe csatlakozom, pl.: Legends of Tomorrow, The X-Files (mondjuk ez nem újdonság, de mégis csak 14 éve volt a legutóbbi rész, ha nem számítjuk a 2. mozifilmet), illetve jön a Vinyl és a 11/22/63 is.

Jelenleg a Banshee-t darálom, hogy be tudjak kapcsolódni az áprilisban érkező negyedik évadra, ugyanis az első évad vége óta nem tudtam folytatni. Amit még mindenképpen pótolni szeretnék a 2015-ös évből 2016 első felében, az a The Leftovers, The Affair, From Dusk Till Dawn, Aquarius, és a Ballers, plusz a Game of Thrones-t is folytatnom kell a 3. évadtól. Aztán majd a nyári holtszezonban meg jöhet még pár régebben betervezett elmaradásom is, mint pl. a Breaking Bad, Better Call Saul, Hosue of Cards, Ray Donovan, Peaky Blinders...

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr618216082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.01.01. 16:23:09

Tyrant, Ballers, Banshee mind nagyon jo!!!
süti beállítások módosítása