Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

E-mail / Rólunk

2015. október 11. 00:10 írta: Wolfeone

E-mailt ide küldhettek: don.wolfeone@gmail.com

Rólunk:

Ezen a blogon nem a hagyományos kritikáké a főszerep (bár időnként előfordulhatnak). Legtöbb esetben nem konkrétan egy-egy filmről, vagy teljes egészében egy-egy sorozatról mondjuk el írjuk le a véleményünket, hanem azok egy bizonyos eleméről, részéről, a megvalósításáról, pozitívumairól, hibáiról, karaktereiről, a színészekről, akár csak egy jelenetéről, vagy akár egy filmhez vagy sorozathoz kapcsolódó hírről, stb... Tehát:

"Nagyító alá vesszük a filmeket és sorozatokat"

Ezzel elindítva egy gondolatmenetet, amin aztán tovább agyalhattok, s reméljük, gyakran teszitek ezt komment formájában is. ;) Véleményünket legtöbbször a NÉZŐpont (Detektív Duma) rovatunkban olvashatjátok.

Mindemellett állandó blokkjaink:

Személyazonosság: Karakterfejlődés - Ebben a blokkban nyomon követjük, hogy legendás karakterek hányszor, s mely filmekben és sorozatokban bukkantak fel az évtizedek alatt, és mely színészek/színésznők játszották el ugyanazokat a karaktereket.

Szembesítés: Ki van a maszk mögött? - Sokszor bele sem gondolunk, hogy ki lehet egy szörny, vagy például egy földönkívüli maszk mögött. Ne is gondolkozzatok, mi megmutatjuk.

Kárjelentés: Autós üldözések - Abba viszont tényleg nagyon ritkán szoktunk belegondolni az autós üldözéses jelenetek alatt, hogy milyen mértékű lehet a pusztítás, számokban. Hát, most kiderül.

Hogy az eyecandy faktor is becsússzon a blogba, arról a következő blokkokban gondoskodunk:

Nyilvántartás: Mozilányok

Nyilvántartás: Sorozatlányok

Nyilvántartás: Hank Moody csajai (a Kaliforgiából)

Nyilvántartás: Charlie Harper csajai (a Két pasi - meg egy kicsiből)

Nyilvántartás: Képregényfilmes és sorozatos csajok

Egyébként a blokkok száma bővülni fog időnként...

És, hogy miért Mozgókép Detektívek a blog neve?

Egyrészt: "Nagyító alá vesszük a filmeket és sorozatokat" méghozzá "A mozgókép nevében"

Másodszor: Nagy kedvencünk a True Detective - A törvény nevében (1. évadja)

Harmadszor: A blokkok elnevezései is árulkodóak...

És, hogy kik írogatnak itt:

Wolfeone:

2009 szeptembere óta szerkesztgetem a Filmidézetek Blogot. A filmek szeretete mellett sorozatfüggőnek is tartom magam. Igen, azt hiszem nyugodtan kimondhatom:

"Wolfeone vagyok. Nagyjából 11-12 éve sorozatfüggő. Már 1 órája nem néztem semmit, tiszta vagyok!"

Gondoltam, itt az ideje, hogy ne csak nézzek, hanem meg is osszam véleményemet a látottakról. Ezért is indítottam el ezt a blogot LászlóCamp cimborámmal.

Rólam már csak annyit, hogy örök kedvenc, hozzám legközelebb álló sorozatok: Maffiózók, Törvény nevében (1. évad), Ments meg!, Kemény motorosok, Kaliforgia, Törtetők, Shameless, The Walking Dead, Odaát, X-akták, Lost, A szökés, Egy rém rendes család, Két pasi - meg egy kicsi, A nevem Earl, illetve az Office (amcsi verzió), meg még jó néhány...

Filmek, amelyeket bármikor szívesen újranézek: Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, Django elszabadul, Alkonyattól pirkadatig; Az utolsó cserkész; Visszavágó, Nagymenők, Harley Davidson és a Marlboro Man; Zsákolj, ha tudsz; Az utolsó belövés; Ahová lépek, szörny terem; a régi Star Wars trilógia, s abból is leginkább A Birodalom visszavág; Star Trek 2. - Khan haragja; Shop-stop 1-2, Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő (ami a legnagyobb kedvencem), valamint a Halálos fegyver filmek, az első három Die Hard, Bad-Boys 1-2, Vissza a jövőbe trilógia, Indiana Jones filmek, illetve befigyel még egy-két olyan vígjáték, mint pl. a Cool túra vagy az Ananász expressz... És még lenne mit felsorolnom.

Végül fontos megjegyeznem, hogy a nevemben a "one" nem 1-et jelent, tehát nem így kell ejteni: "volfiván", hanem így: "volfeóne", mint a Keresztapában a Corleone. Csak azért említem, mert már nem egyszer értelmezték félre :)

LászlóCamp:

Semmi rosszat nem tudok magamról elmondani.

Ez az, ami mindig eszembe jut ilyen kis bemutatkozások kapcsán. Sok mindent írhatnék, de mivel téma specifikus tartalmat közlünk, nem lenne értelmük.

Én imádom a filmeket. Szórakoztatnak, kikapcsolnak, elgondolkodtatnak, és ezt soha nem vallanám be nyilvánosan, de néha meg is hatnak.

A halál ötven óráján, Országúti diszkón, és más hasonló filmeken nőttem fel. Szeretem, amikor halnak az emberek. Ilyen vagyok. A végtelen gyilkolászás mellett szeretem, amikor egy film elgondolkodtat és magával ragad. Imádom az igaz történeteket, mert azokat az élet írja, és nem egy unatkozó scifi imádó srác, aki messzi-messzi galaxisos hihetetlenségeket talál ki.

Nem vagyok kritikus, szakmabeli meg főleg nem, így mindig a magánvéleményemet fogom leírni és megosztani.

Ja! Imádom a László tábor című mesét :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr747956018
süti beállítások módosítása