Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - Folytatódott a The Walking Dead 6. évada (6x09)

2016. február 15. 22:41 írta: Wolfeone

A félévadzáró eléggé gyengére sikerült, most először nem tűkön ülve vártam a februárt. De ez a folytatás nagyot szólt. A továbbiakban kőkemény spoilerek! Szóltam!

twd_6x09_2.jpg

Szóval ez a rész szó szerint berobbant, hála Daryl-nek, és az epizód második felének. Hát igen. A nyitó jelenet után az epizód közepéig volt egy kis üres járt, de aztán újra pörögtek az események. Nem kicsit.

De haladjunk sorban! Szóval a nyitójelenet... Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy füstté válik Negan kis motoros csoportja. Eléggé úgy tűnt, hogy a "kiscsoport" "kisfőnöke" fontosabb szereplő lesz a továbbiakban, és majd ő lesz a "kisfőgonosz", amíg jön Negan. Már készült is, hogy kinyírjon legalább egy, de inkább két főszereplőt, de a háttérben Daryl sem pihent, és bumm! Így kell ütősen kezdeni egy pihenőről visszatérő megfáradt sorozat új epizódját.

twd_6x09_4.jpg

Csakhogy, az ezt követő jelenetek kezdtek emlékeztetni a félévadzáró epizód gyenge momentumaira. Tök jelentéktelen, illetve olyan események folytatásai, melyek már a 6x08-ban is fárasztóak, vagy hülyeségük és logikátlanságuk miatt bosszantóak voltak. Méghozzá dög unalmas párbeszédekkel. Ráadásul Rickék zombik közti mászkálásának a feszültségét is képesek voltak megölni, amikor a zombik között halál nyugodtan (mintha csak két jelenet forgatása közbeni ebédszüneten lennének) elkezdtek beszélgetni, a pap meg bizonygatni, hogy ő mégis faszagyerek...

De aztán, ahogy az sejthető volt, ahogy továbbhaladtak a járkálók között, kisebbik srácnál elpattantak a dolgok, és ettől kezdve hullottak a szereplők, nah meg Carl szeme. Ennek mondjuk már meg kellett történnie előbb-utóbb, várható volt a képregény alapján. Ha az elején leesett az állunk, most már ott is maradt a földön. Ez a pár perc baromi hatásos volt. Szerintem a félévadzárónak ezen a ponton kellett volna véget érnie. Mindjárt más lett volna a közhangulat a Walking Dead nézők köreiben.

twd_6x09_1.jpg

Ricket eléggé megviselte, hogy elvesztette a kiszemelt csajt, és majdnem a fiát is, úgyhogy maximális zombikiller módba kapcsolt, mire a többiek (értsd: az egész lakosság) felbátorodtak, csatlakoztak hozzá, és olyan mértékű zombigyilkolásba kezdtek, hogy az már szinte egy fantasy csatajelenetre emlékeztetett. (Jó, persze azért nem volt egy Game of Thrones 5x08...)

Glenn közben már megint túlélte a lehetetlent. Szerintem vele kéne forgatni a következő Die Hard filmet. Egyébként már tényleg esélyes, hogy követik a képregényt, és nem zombik által fog meghalni, hanem... A zombik nem képesek őt megölni.

twd_6x09_3.jpg

Daryl pedig elnyerte a hét legeredményesebb zombiölője címet (nem csak a hét motoros banda irtója címet) azzal, hogy kábé az egész hordát belecsalta a tűzbe, míg a többiek egyesével irtották őket.

Ez a pár nap, ami a 6x01-gyel kezdődött, most tehát véget ért. A várost megtisztították. Vagyis a takarítás csak most jön (az munka lesz...), de "élő" járkálók már nem fenyegetnek.

twd_6x09_5.jpg

Remélhetőleg mostantól következik az, hogy kicsit többet kapunk az Alexandrián kívüli világból, aztán az évad végén jöhet Negan.

A lényeg, hogy (a rész első felének ellenére) régen látott feszültségű epizódot kaptunk, tökös húzásokkal. Csak ne veszítsen a lendületéből a sorozat, ahogy ilyenkor lenni szokott, és akkor nem lesz itt gond.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr938394390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása