Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - 11.22.63 két rész után

2016. február 25. 22:11 írta: Wolfeone

Nem láttam túl sok Stephen King regényt feldolgozó filmet vagy sorozatot (legalábbis ahhoz képest, amilyen sok van belőle), regényt meg még nem is olvastam tőle (tudom, szégyelljem magam!). Amúgy ennek az okát magam sem értem, hiszem bármilyen mozgóképes feldolgozást is láttam eddig a munkáiból, az tetszett, még a gagyibb megvalósításúak is, a sztorijuk miatt. De annyi jó könyv, film és sorozat van, egy élet nem elég rá... Nah, de most nem erről akarok beszélni, hanem a Stephen King 2011-ben megjelent regényéből készült új sorozatról, a 11.22.63-ról...

11_22_1.jpg

...És meg kell, hogy mondjam, az eddigi két rész (ami egyébként 3 lenne, mert az első az dupla volt) nagyon bejött. A továbbiakban spoilerek is következhetnek.

Amikor olvastam, hogy lesz egy ilyen sorozat (King regény, időutazás, James Franco), máris várólistára tettem.

Az egyik ok a főszereplő volt. Bírom James Franco-t. A komikus és a komoly szerepeket is egyaránt jól hozza. Pedig kezdeti korszakában egyenesen idegesített. De az egyre több jó szerepet és jó alakítást követően bebizonyosodott számomra, hogy nem veszi félvállról a munkáját. Mindig odateszi magát. Szimpatikus a hozzáállása. Fejlődőképes színész.

11_22_3.jpg

Most sem kellett benne csalódnom. Pedig az elején kicsit aggódtam, hogy a főkarakter személye túl hétköznapi, túl unalmas lesz, és nem fog tudni kihozni belőle semmi maradandót, de szerencsére nem így történt. Nagyon is érdekes az ő karakterének szemszögén keresztül megismerni a '60-as éveket, és egyre inkább értem, hogy Franco miért vállalta ezt a szerepet.

Nah, és akkor a másik említett ok a sztori. Nagyon tömören a Franco által játszott Jake Epping visszautazik az időben, hogy megmentse John F. Kennedy-t, ezáltal biztosítva egy szebb jövőt, amiben - többek között - nem történt meg a vietnámi háború. A "nyúlüreg", amin keresztül vissza tud utazni, csak egy adott időponthoz vezet, 1960-ba, így van 3 éve, hogy felkészüljön, kinyomozza, hogy kik is akarták megölni Kennedy-t. Szóval amellett, hogy kapunk egy (számomra megunhatatlan) időutazós sci-fi-t, még egy érdekes történelmi nyomozás is kiegészíti azt.

11_22_5.jpg

Ráadásul mindehhez jár egy olyan csavar is, hogy az IDŐ úgy viselkedik, mint a HALÁL a Végső állomás filmekben. Nem adja könnyen magát. Ha valamit meg akarsz változtatni, keresztbe fog tenni neked, ha kell, meg is öl. Szóval egy kis misztikum is fűszerezi az egészet.

Ezt figyelembe véve lehetetlen feladatnak tűnik Kennedy megmentése. Főhősünk is erre a megállapításra jut a bevezető rész végére, és fel akarja adni. Azonban, mielőtt hazajönne a jelenbe, még megpróbál segíteni egy idősebb tanítványán, annak gyerekkorában történt tragikus esemény megváltoztatásával. A második rész teljes egészében erről szól, félreteszik a Kennedy ügyet. Ami egyébként azért nem baj, mert így, hogy "személyes" ügyben intézkedik Epping, sokkal jobban megismerhetjük, hogy milyen ember is ő. A 2. rész végére egyébként (az események hatására) úgy néz ki, hogy visszajön az önbizalma, úgyhogy a következő részben valószínűleg vissza fogunk térni a fősztorihoz.

11_22_4.jpg

Ami külön tetszik ebben a sorozatban, hogy áraszt magából egy olyan hangulatot, amit egyik gyerekkori kedvencem, a Quantum Leap nyújtott. (Ráadásul, abban is előjött a JFK megmentése történet.)

Egyébként a kivitelezés is remek. Nagyon jól néznek ki a díszletek, minden egyes apróság árasztja magából a '60-as évek hangulatát.

Az időutazós, a misztikus és a nyomozós sorozatok kedvelőinek egyaránt javaslom. Mindhárom műfajban megállja a helyét.

11_22_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr878419808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása