Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - A reboot/remake mánia agyára ment Hollywoodnak...

2015. november 15. 17:50 írta: Wolfeone

Ebben az évben rengeteg olyan film készítését jelentették be, melyek sokaknál kicsaphatták a biztosítékot. Sok régi klasszikus, vagy akár nem régi, de sokak által kedvelt filmeket akarnak újragondolni a stúdiók, mert most az a "menő"... Mindezek mellett ráadásul tele vagyunk régi kedvenceink folytatásaival. A folytatásokkal kapcsolatban már kifejtettem véleményemet. Most vegyük sorra, hogy milyen, várhatóan borzalmas "alkotások" várnak ránk remake/reboot fronton.

ghostbusters3.jpg

Kezdjük azzal a filmmel, ami a legnagyobb felháborodást okozta, de a készítők ezt valahogy nagyon nem veszik észre, és mondhatni szinte csak vigyorognak, mint nyúl a rohadt tökre. Paul Feig júniusban nagy boldogan jelentette be Twitteren a Ghostbusters reboot forgatásának kezdetét. Jó, persze. Ha a készítők se lennének lelkesek, akkor már tényleg megette a fene az egészet. De akkor is! Ez a film valahogy annyira nem kéne. És szerintem szegény Harold Ramis is forog a sírjában. Ez sehogy sem méltó folytatása a klasszikussá vált Szellemirtók filmeknek. És mielőtt! Nem azért mondom ezeket, mert nők lesznek a főszereplők, hanem azért, mert az egyikük Melissa McCarthy, akit ki nem állhatok, és ezzel szerintem sokan vannak így. És akkor ott van Paul Feig, a rendező, aki elég fos filmeket csinál (szerintem), főleg, ha együtt dolgozik Melissa McCarthy-val. Szóval, ez a két név már elég ahhoz, hogy rettegjek az egésztől. Ha ez a két ember olyan filmet hoz össze, amilyet szokott, akkor itt nagy baj lesz, és az csúnya meggyalázása lesz a Szellemirtóknak. Jah, és erre a filmre akarnak építeni egy új univerzumot egy csomó folytatással. Komolyan? Tényleg? Ha ez a film jó lesz, és a Szellemirtó fanok elégedettek lesznek, akkor esküszöm, hogy írok egy Melissa McCarthy-Paul Feig istenítő posztot. Amit egyébként furcsálok, hogy (szegény Harold Ramis kivételével) mindegyik eredeti színész cameozni fog a filmben, azaz Bill Murray, Dan Aykroyd és Ernie Hudson is. Leginkább Murrray érdekes, aki már többször ellenezte a Szellemirtók folytatását a "történelem" során, sőt, ő már a 2. részt sem szerette.

ghostbusters_bill_murray.jpg

Kb. két hónapja bejelentették, hogy új Men in Black trilógiát terveznek. Ez még jó hír. De Will Smith-ék nélkül. Ez már nem jó hír. Eleinte úgy gondoltam, hogy nélkülük ne is folytassák, és hiába volt jó Josh Brolin, de nagyon gyenge volt a 3. rész Tommy Lee Jones, nah meg Frank nélkül. De jobban belegondolva, a sztori volt gyenge. Ha találnak jó színészeket, és jó karaktereket kapunk, és képesek végre egy jó sztorit írni köréjük, akár még jól is elsülhet. Sok lehetőség rejlik a MiB univerzumban. Szóval megoldható lenne nélkülük is egy jó folytatás. Viszont! Crossover lesz a 23 Jump Street-tel! Mi van? Nah, itt fogalmazódott meg bennem, hogy Hollywoodnak tényleg agyára ment valami. Nagyon bírtam a Jump Street filmeket, de ha a kettőt összemixelik… Ezeknek az égvilágon semmi köze egymáshoz. Nemhogy történetileg, de még műfajilag sem. Ennyiből összekeverhetnék az Ananász expresszel is, és akkor két füves vadászna ufókra (vagy inkább menekülni előlük), nagyszerű lenne… A Jump Street végig egy paródia, a MiB, az meg önálló film, igaz annak is van egy paródiastílusa, de attól még önálló film, önálló univerzum.

men-in-black_will_tommy.jpg

A kilencvenes évek elejéről előrángatták Keanu Reeves, Gary Busey és Patrick Swayze főszereplésével készült szörfözős/bankrablós akciófilmet, mely nagyon jól sikerült darab, mindhárom említett színész elmondhatja, hogy legjobb filmjeik között szerepel. A mai napig jó visszanézni, ha elcsípjük a tévében. Igen a Holtpontról van szó. Sajnos ehhez is hozzányúltak. Nemrég kijött az új magyar nyelvű előzetes. Megnézésre nem javaslom. Egy fasza, hangulatos, jól megírt akciófilmből csináltak egy agyatlan, stílustalan látványfilmet. Kössz... Nem kérek belőle. Olyan érzésem van, mint amikor pár éve megcsinálták az új Emlékmás filmet. Ugyanolyan felesleges ez is...

Bár, ez már nem annyira reboot, de kicsit mégis, hogy csinálnak egy Die Hard 6-ot, melyben már csak részben játszaná Bruce Willis John McClane-t, helyette egy fiatal színészt hoznának előtérbe, aki a fiatal McClane-t alakítaná. Ezzel be akarják mutatni, hogy hogyan lett kemény. Minek? Miért? Ő az első részben lett kemény. Ott alakult ki ez a személyisége, ott növesztett tököt. Nem is mondanék erről többet.

mcclane.jpg

Mi lesz az Indiana Jones 5. részével? Egy ideig arról volt szó, hogy reboot lesz, húznak egy James Bond-ot, és marad a karakter, csak új színésszel, mivel Harrison Ford-dal már nehézkes lenne leforgatni annyi akciót, meg hiteltelen is lenne már. A pletyka az volt, hogy kedvenc Velociraptor-idomár Star Lord-unk, azaz Chris Pratt lesz az új Indy. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi színészek közül talán őrá illik a leginkább ez a szerep. A galaxis őrzői-ben Han Solo, a Jurassic World-ben meg egy kicsit Indy utánérzés volt az általa megjelenített karakter. Úgyhogy ez jó hír lenne, de a napokban újra az a pletyka, hogy mégiscsak bevállalna még egy filmet Ford. Én azt mondom, hogy ennek csak akkor lenne értelme, ha már nem ő lenne a főszereplő, és csak annyiban lenne jelen, mint a 3. részben Sean Connery. Csak ezzel meg az a baj, hogy a negyedik részben bemutatott fia (akit Shia LaBeouf játszott) nem nyerte el a rajongók tetszését. Rá nem lehetne építeni egy filmet. Az meg, hogy kiderülne, hogy van még egy fia, már erőltetett lenne. Szóval max felkarol majd egy kívülállót, és annak adja át tudását, tapasztalatait.

ford_patt.jpg

A tv csatornák sem nyugszanak. Sorra dolgozzák fel a sikeresebb, vagy klasszikusabb, főként akciófilmeket. Pedig két éve a Beverly Hills-i zsaru sorozat verziója is bebukott. Az is halott ötlet volt. Ugye idén ősszel elindult a Csúcshatás és a Különvélemény sorozatos verziója. A midseason-ban majd az egyik premier a Csúcsformában sorozatos újragondolása lesz. De terveznek Halálos fegyver sorozatot is. Ez utóbbin akadtam ki a legjobban. Riggs és Murtaugh egyenlő Mel Gibson-nal és Danny Glover-rel. PONT. Jah, és még régi sorozatokat is rebootolni akarnak sorozatként: A szupercsapat és MacGyver. Mindkettő olyan, ami a mai modern technológiás világban elég hülyén jöhet ki. Bár A szupercsapatot filmben szerintem sikerült jól újragondolniuk, de sorozat formájában nem sok szépet jósolok neki, nem hiszem, hogy ez a formátum a mai sorozatos felhozatalban megállná a helyét.

Visszatérve a filmekre, terveznek még Nagy zűr kis kínában remake-et, A szövetség remake-et, Van Helsing remake-et, jah, és a Sinatra-s Ocean’s Eleven-t rebootoló Clooney-s Ocean’s Eleven-t is rebootolják, és még csavarnak is egyet a dolgon, hiszen mindezt női szereplőkkel teszik, főbb szerepben Sandra Bullock-kal. Erre most komolyan szükség van?

Fel sem soroltam mindent, de már ez is elég ahhoz, hogy fogjuk a fejünket... Hova tart a filmgyártás? Mily' rettenetek várnak még ránk? Kommentekben folytathatjátok a borzalmak sorolását...

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr588080342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McZozo 2015.11.16. 11:37:50

Elobb utobb cxsak kiabrandulnak a remakeekbol. Szemely szerint mar en is ugy erzem sok ez a folytatas es remake. Peldaul en szeretem a szuperhos filmeket de lassan mar azok is laposodnak mert nincs uj otlet, es egyre jobban cask a cgi re meg a robbanasra probalnak menni, ez meg egy ido utan mar nem eleg.
Pl szerintem az elmult ket ev ket legjobb filmje, ket onallo probalkozas volt, az egyik a Kingsman, a masik meg a Million ways to die in the west, Nem tudom ezek hogy hoztak a konyhara, de mindketto nagyon jo elmeny volt a moziban a sok reboot remake es series utan.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2015.11.16. 13:34:02

Hollywoodban nem filmkészítés folyik, hanem pénztermelés. Mindegy, hogy ha csak egy dollár hasznot is hoz, de hozzon. A többi lényegtelen. Minél kisebb befektetéssel minél nagyobb legyen a haszon. Tehát ami már egyszer hasznot hozott, az újra is fog, főleg, ha olyanok fizetnek érte, akik az első verziót nem látták. Velük meg lehet etetni az újat gond nélkül. Ha meg valaki _filmeket_ szeretne nézni, az nézzen európai, vagy távol-keleti filmeket.

steery 2015.11.16. 16:36:11

A filmipar egyre vacakabb színvonalon termel. Évente megnézek átlag 300 válogatott, jónak gondolt filmet meg 5-6 sorozat évadot. És ebből jó esetben van 4-5 olyan film, ami annyira tetszik, hogy hajlandó vagyok még egyszer megnézni. A többi őszinte csalódás. Vagyis nem sok emlékezetes, visszaidézésre érdemes alkotás születik. Bőség van filmekből, közben mégis ki vagyok éhezve a jó filmekre. Mintha folyton csak hamburgert kéne zabálnom és nem tudnék minőségi ételeket enni. Ez nagyon nem jó így. De őszintén bevallom, nem tudom, mit kéne tenni ez ügyben. Valakinek van valami ötlete? Világmegváltó javaslata?

Serrin 2015.11.16. 17:19:47

A megoldás az lenne, ha a remakek nem hoznának pénzt. Amíg eredeti ötletek nélkül is jön a bevétel, addig minek törni magukat.
Érdekes módon a sorozatoknél több az eredeti ötlet a filmekhez képest.

Wolfeone · http://mozgokepdetektivek.blog.hu 2015.11.16. 20:41:49

@Serrin: Sorozatoknál azért van ez, mert ott inkább szabadabb kezet kapnak a készítők, de ott is leginkább csak a nem országos csatornák esetében.

Wolfeone · http://mozgokepdetektivek.blog.hu 2015.11.16. 20:43:21

@steery: Megoldás nem hiszem, hogy van. Ki kell várni, hogy bebukjanak ezek a filmek. Egy idő után csak besokall a nép, meg beleun, aztán sorra jönnek a bukások, s akkor a stúdiók talán végre elgondolkoznak.

Wolfeone · http://mozgokepdetektivek.blog.hu 2015.11.16. 20:55:08

@McZozo: A Million Ways to Die in the West kissé bebukott, a Kingsman jobban muzsikált, azt elvileg folytatják is.
süti beállítások módosítása