Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - Filler epizódok hete: SHIELD 3x05 - TWD 6x04 - (SupNAt 11x04)

2015. november 03. 22:15 írta: Wolfeone

A múlt hét a filler epizódoké volt. Valamiért úgy alakult, hogy 3 (általam is követett) sorozatban is filler részt láthattunk. (Filler ugye az, amikor egy epizód kilóg a sorozat fő vonalából, önmagában is megállja a helyét, akár az is megnézheti, aki amúgy nem követi a sorozatot, tehát egy külön, önálló, kerek, rövid történetről van szó.) Érdekes amúgy, hogy egyik sem halloweeni epizód volt, nem amiatt voltak fillerek.

A Supernatural Impalás epizódjáról már írtam. De meg kell, hogy említsem az Agents of SHIELD-et és a The Walking Dead-et is, mivel ezek szintén remek fillerek voltak. Jót tettek ezeknek a sorozatoknak ezek a kis kitérők.

shield3x05_2.jpg

Spoilerek is következhetnek!

A SHIELD ezúttal csak egy szereplővel foglalkozott a főszereplők közül. Simmons karakterét nagyon bírom, úgyhogy örültem, amikor kiderült, hogy róla fog szólni. Főleg, hogy az utóbbi részekben nagyon a háttérben volt már. Végre megtudhattuk, hogy mi történt vele az idegen bolygón töltött hónapok alatt, hogyan élte túl. Olyan volt, mint egy olcsó költségvetésű rövid sci-fi film, ami magába szippant a hangulatával. Egyszerű történet, a túlélés mindennapjait bemutatva. Vicces amúgy egy kicsit a Marsi (bocsánat, nem tudom megszokni, hogy nem a könyv címét adták a filmnek) Mentőexpedíció után (kb. 2 hete láttam), többször is az ugrott be. Nah nem a minőség (attól természetesen messze volt, az mégiscsak egy Ridley Scott film egy bestseller regényből), hanem az alapsztori miatt. Mindenesetre sorozatszinten teljesen rendben volt tehát az epizód, végig lekötött. Talán egy kicsit gyors volt. Lehetett volna egy meghosszabbított, mondjuk 60 perces epizód is, az jobban illett volna hozzá. Viszont az nem tetszik, hogy a bolygó másik túlélője most be fog kavarni Fitz-Simmons párosnak, s kialakul egy szerelmi háromszög. Szegény Fitz, nagyon nem akar ez neki összejönni...

shield3x05_1.jpg

A TWD pedig Morgan-t vette elő. Megtudhattuk, hogy gyógyult ki a totális őrületből, s lett a békés életmód kábé utolsó földi képviselője. Ez is egy aránylag egyszerűbb, visszafogottabb sztori volt. Itt is a hangulat dominált a leginkább. És, bár Morgan-ről szólt, mégsem ő tette érdekessé a részt, hanem Eastman, aki visszarántotta őt a valóságba, új világnézetet adott neki, és még aikidozni is megtanította. Eastman nagyon érdekes karakter, kár, hogy csak egy részig szerepelt. Megnéztem volna, hogy mihez kezdett volna Rick-ékkel. Ő vihetett volna egy kis józan észt és pozitívumot az őrület határán lévő csapatba. Bár, azt be kell ismerni, hogy az ő elveivel szinte lehetetlen túlélni abban a világban. Jó volt azért végre egy olyan embert látni a sorozatban, aki tud pozitív lenni, határozott, és nem adja fel a hitét.

morgan_eastman.jpg

Mindhárom filler epizód remek szórakozást nyújtott, ki tudott zökkenteni az adott sorozat monotonitásából. Akik nem követik ezen szériákat, de kíváncsiak lennének rá, hogy mit tudnak, szerintem ők akár ezeket az epizódokat is bepróbálhatják a pilotok helyett. Bár tény, hogy a karakterek előéletének ismerete nélkül nem ugyanaz az élmény, de egy próbát megér.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr688047662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása