Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

(Halloweeni akták) NÉZŐpont - Constantine, kár érte...

2015. november 01. 09:00 írta: Wolfeone

Mivel az Arrow-t nézem, és az idei 4. évad 5. részében szerepelni fog John Constantine, a démonvadász, ezért ledaráltam az idén év elején véget ért Constantine sorozatot.

Amilyen rövid életet élt meg a sorozat (13 rész), most olyan röpke véleményemet fejtem ki arról, hogy miért kár érte, s mitől lehetett volna jobb. Spoilerek is jönnek!

constantine_1.jpg

Constantine-t nagyon bírtam benne, Matt Ryan lazán hozta a figurát. Amit sajnáltam, hogy nem igazán lett megalapozva a főszereplő múltja. Aki nem olvasta a képregényeket, s nem látta a Keanu Reeves-es filmet, annak azért nem okvetlen volt, s nem elég hamar volt egyértelmű, hogy akkor mit miért is csinál hősünk. (Jah, és még a láncdohányosságát is rejtegették az első részekben, a kinti törvények miatt.) Aztán ott van a társa, Chas, akinek 47 élete van. Na ez az infó is csak a sorozat közepén derült ki, addig nem tudtuk, hogy akkor mi is ő, hogy tud folyton feltámadni. Nem is lenne baj, hogy nyújtották a dolgokat, nem akartak minden infót az elején ellőni, de így egy fokkal nehezebb volt kötődni a karakterekhez, s szerintem ez is okozhatta, hogy nem hozott túl jó nézői számokat. Manny-vel, az angyallal nem volt gáz, természetes volt, illetve szokásos (más sorozatokból), hogy egy angyal titkolózik. Ami furcsa volt még, hogy az első részben behoztak egy csaj karaktert, akiről azt gondolná az ember, hogy csatlakozik a csapathoz, de nem, ő elment, és a 2. részben jött egy újabb csaj, Zed, s ő csatlakozott. Bár nem baj, Zed és Constantine párosa egész jól működött.

constantine_3.jpg

Egyébként végig olyan érzésem volt, mintha a Supernatural világában lennék, szinte már vártam, hogy mikor bukkannak fel a Winchester tesók... Csak sajnos azt is éreztem, hogy közepes Odaát epizódokat nézek (vagy épp az utóbbi évadokból valót). De ezt nagyjából csak az évad első felében, a második felére azért már jobban pörögtek az események.

Tetszett, hogy Constantine mindig mással ment vadászatra. Hol Chas-szel, hol Zeddel, hol mindkettejükkel, hol egy régi vadásztárs segített, sőt még egyszer Manny is. Ez sokat segített azon, hogy ne legyenek unalmasak a karakterek.

A lényeg, hogy ha hamarabb elkezdik csöpögtetni az infókat, s már az elején is behoznak pörgősebb, keményebb sztorikat, nem csak a végén, akkor szerintem lehetett volna több esélye a sorozatnak, hogy ne kaszálják. Lehet, hogy többen nézték volna.

Sajnos ez a bizonyos kasza úgy érkezett, hogy a készítők már nem tudták befejezni a sorozatot. Nemhogy lezárták volna a főszálakat az utolsó részben, hanem még több kérdést vetettek fel. Kár érte, pont amikor már igazán kezdett érdekelni az egész...

constantine_2.jpg

A sorozatot ugyan nem vette meg más csatorna, viszont a CW-vel megegyeztek, így Constantine szerepelhet A zöld íjász idei évadának 5. részében. Sajnos egyelőre csak egy részben, de remélem, azért még sokszor láthatjuk ezt a különös figurát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr978028976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása