Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

(Halloweeni akták) NÉZŐpont - Supernatural, már a 11. évadnál járva...

2015. október 30. 17:00 írta: Wolfeone

Hihetetlen, hogy már a 11. évadnál járva még mindig vagyunk páran, akik nézzük a Supernatural-t, és hogy odakint nézik annyian, hogy még jó ideig képernyőn legyen.

supernatural_logos.jpg

Az 5. évad vége óta, Eric Kripke távozásával, és az újabb és újabb showrunnerek érkezésével folyamatosan romlott a minősége a sorozatnak. Szinte már csak egy folyamatos önismétlés, egyre gyengébb megvalósításban.

De valahogy mégis meg tudom érteni, hogy még mindig nézzük. A 11. évad első részénél (ami nagyon unalmas volt) most elgondolkodtam, hogy miért nézem még, de aztán rájöttem, hogy úgysem bírnám kaszálni. Több mint 200 rész óta követem a Winchester tesók kalandjait. Az első évadok mindig az örök kedvenc sorozataim között lesznek. A Supernatural-nek van egy igazán egyedi hangulata, ami nagyon kevés sorozatról mondható el. Igaz, most már nem olyan intenzíven, de azért még mindig be tud szippantani ez a világ. Plusz időnként azért becsúszik egy-egy olyan rész, ami az első évadokat idézi.

supnat1.jpg

Viszont, sajnos már sok minden kiveszett a sorozatból az évek alatt. Hogy pár dolgot megemlítsek:

Például a zenék. Régebben egy-egy évadból össze tudtam rakni egy-egy kisebb klasszikus rock válogatást a kocsimba. De manapság már csak elvétve akadnak ilyen zenék a sorozatban. Dean már nem nagyon koptatja a régi kazettái szalagjait az Impalája lejátszójában. (Ennek valószínűleg a költségcsökkentés az oka, nem akarnak zenére költeni.) Az évad eleji összefoglalók alatt sem szólnak már AC-DC slágerek. Szerencsére az évad végi részek összefoglalóiban még felcsendül a Carry on My Wayward Son a Kansas-től. Mondjuk, ha ez nem történne meg, szerintem a rajongók körében balhé lenne.

supnat2.jpg

Amik hiányoznak még, azok a klasszikus heti esetek, a monster of the week epizódok. Ezek voltak az első évadok nagy erősségei. Az évadon átívelő sztorik sajnos nem működnek annyira ütősen, mint kellene. Ami igazából a gondot okozza, hogy a mitológia folyamatos bővülésével, a tétek állandó emelésével az igazán érdekes szörnyek már jelentőségüket vesztették. A démonok már nem félelmetesek, inkább röhejesek. Szellemek szinte már fel sem bukkannak a sorozatban, Dean-ék már nem járnak temetőkbe kiásni a sírokat, hogy elégessék a szellemek egykori testeinek csontvázait, és még sorolhatnám…

supnat6.jpg

Nem tetszik az sem, hogy már jó pár éve szinte folyton fasírtban vannak a tesók. Hol Dean haragszik Sam-re, hol Sam Dean-re. Folyton feltámasztják vagy megmentik egymást, aztán meg egymás képébe vágják, hogy miért kellett ezt tenni, mert ezzel csak nagyobb bajt okoztak… Már nem iszogatnak vagy kajálgatnak a részek végén, megünnepelve a heti ügy megoldását...

supnat5.jpg

Volt annak egy igazán király hangulata, amikor a két tesó teljes békében és egyetértésben járták az államok végtelen útjait, egyszerű hétköznapi szörnyeket és démonokat hajkurászva, s az Impalából üvöltött a rock… Régi szép idők… Hátha egyszer még visszajön az is…

supnat4.jpg

Én mindenesetre maradok kitartó nézője a sorozatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr918021675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása