Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - Aljas nyolcas

2016. február 07. 15:45 írta: Wolfeone

Ha nem a Kutyaszorítóban, hanem az Aljas Nyolcas lett volna Tarantino első filmje, akkor nem biztos, hogy akkora élő legenda lenne, mint most. Előbbi ugyanis sokkal jobban sikerült. Ami azért is bosszantó, mert mindkettő alapanyagában ugyanannyi lehetőség rejlik, nagyon is hasonló a két darab. Csak ezúttal nem jöttek össze az arányok. A továbbiakban spoilerek is következhetnek.

hateful_eight_03.jpg

Az első egy és háromnegyed óra lényegében csak felvezetés, és utána indulnak be a dolgok. Cserébe az utolsó egy óra már kellőképpen feszült és érdekes. Persze már megszokhattuk, hogy Tarantino hosszú felvezetéssel mutatja be a karaktereket, de ennyire hosszúra még nem volt példa. És nem is lett volna ezzel baj, ha olyan minőségű párbeszédeket ír most is, mint amilyeneket szokott.

Tarantino igazi ereje szerintem a párbeszédekben rejlik. Hiába vannak hosszú dialógusok a filmjeiben, mégsem tűnnek annak, hiszen végig érdekesek. De itt ezt csak nyomokban éreztem. Kicsit megcsúszott ez a forgatókönyv. Túltolta az egészet. Most nem bírt annyi ütős dumát írni, mégis csak írta és írta, mintha muszáj volna, kábé, amíg "el nem fogyott a papír, meg a tinta".

hateful_eight_01.jpg

Okos döntés lett volna ezt a felvezető egy és háromnegyed órát lecsökkenteni a felére. Nem volt ebben a sztoriban annyi, hogy hosszabb legyen a Django elszabadul-nál. Pont annyi volt benne, mint a Kutyaszorítóban-ban (ez így de hülyén hangzik...), aminek majdnem csak fele ennyi a játékideje. És az mennyivel jobban is sikerült már!

Hiába élveztem az utolsó egy óra minden percét, mire eljutottunk odáig, hogy érdekes legyen a film, addigra már kezdtem kicsit unni. És egy Tarantino filmtől azért többet várunk, várok.

Nah, de félreértés ne essék, ettől még tetszett, ez egy jó film, csak nem ártana alaposan megvágni. Tarantino ezúttal sajnos nem bírt magával.

hateful_eight_02.jpg

A látvány nagyon rendben volt. A hangulat is. Kellőképpen feszült volt, csak ne lett volna ennyi üres járat az "elején", azaz a film kétharmadában. A színészek is remekeltek, mindannyian. A sztori is érdekes volt, a csavarral, hogy (SPOILER!) igazából van ott még valaki a padló alatt, egy kilencedik aljas... illetve, hogy Samuel L. Jackson karaktere igazából már az elejétől tudta, hogy baj van, és fokozatosan egyre több jelet vett észre, mégis kivárt. Csak sajnos az a baj, hogy a sztori tényleg csak az utolsó egy órában van igazán jelen.

Imádom Tarantino filmjeit, és ezért is sajnálom nagyon, hogy nem ez lett az új Kutyaszorítóban. Mindenesetre, attól ez még egy jó film, csak nem az a fajta, amit (a felesleges hosszúsága miatt) bármikor szívesen újranéznék. Pedig, az én esetemben ez szinte minden Tarantino filmre igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr458367994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása