Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mozgókép Detektívek - Nagyító alá vesszük a filmeket és a sorozatokat

Mozgókép Detektívek

NÉZŐpont - The Walking Dead félévadfinálé (6x08)

2015. december 01. 22:30 írta: Wolfeone

A vélemények alapján a többségnek nem tetszett a félévadzáró. Nem csodálkozom, sajnos tényleg gyenge rész volt, tele hülyeségekkel, és még egy normális cliffhangert sem kaptunk, ami után tűkön ülve kellene várnom a februárt.

twd6x8_3.jpg

Spoilerek következnek!

Rögtön az eleje baromság volt, ahogy a hangyák bemásztak a résen, és beterítették a szendvicset. A párom értetlenkedett is, hogy ez most mi, meg minek. Mondtam neki, hogy művészieskedni akartak kicsit. Kár, mert ez nagyon nem megy nekik, és rohadtul nem illik a TWD világába. Főleg ilyen erőltetett módon, hogy kábé 1 percig mutatják a dolgot, hogy a leghülyébb néző is megértse, hogy: "látod? a hangyák a zombik, a szendvics a tábor!" De most komolyan. Ezen be kéne szarnunk, hogy úristen mekkora hasonlat? Ahogy Balogh Tibi mondaná: "Na haggyál már!"

Aztán az akció az elején... Mindenki bénázik. Esnek-kelnek már megint. Ez már nagyon fantáziátlan. Ráadásul pár perc volt az egész, aztán utána végig csak a lelkizés ment a házakban.

twd6x8_2.jpg

A Morgan-Carol balhé annyira erőltetett már, és annyira unalmas. Aztán Deanna halála se nagy szám. Már várható volt, hogy kiesik a játékból. Meg amúgy is úgy nézett ki, mint egy zombi.

És ami az egész évadban zavar, hogy baromi ráérősek. Nem képesek gyorsan cselekedni, hanem hosszú, értékes perceken át lelkiznek. Pedig ez a félévad csak másfél nap (elvileg) pörgős eseményeit öleli fel. Most is a házakban... Ülnek már mióta Rositáék, mire az a szerencsétlen Eugene benyögi, hogy ki tudja ám nyitni az ajtót, tudnak továbbmenni. Rickék meg dumálgatnak, ahelyett, hogy valamit tennének. Csak elmélkedik Rick, hogy valahogy ki kéne menni, de azért megvárják, hogy betörjenek a zombik, és csak akkor indulnak el, méghozzá egy olyan trükköt bevetve, amit már láttunk egyszer az első évadban. És akkor ezen a jeleneten kéne izgulnunk februárig? Meg azon, hogy a gyerek elkezd nyafogni, és a zombik rájuk mennek? Rick, Carl meg Michone úgysem halnak meg, főleg azok után, hogy Glenn sem tud meghalni esélytelen helyzetekben. A gyerek valszeg (szerintem) meg fog halni, nem lenne meglepő. A másik gyerekért meg nem lenne kár, csak azt sajnálnám, hogy nem Carl rendezi le. Azért az ütősebb lenne. A szőkét azért sajnálnám, meg persze Rick is, és akkor megint jönne a depis énje, ami már nagyon nem kéne, tényleg...

twd6x8_1.jpg

A plusz jelenet is elég furcsán lett megvalósítva. Szó szerint belemennek a bajba Darylék. Nem hiszem, hogy így cselekednének a "valóságban".

Remélem, az évad következő fele felpörög, kiesnek lényegesebb szereplők is, nem írnak logikátlan, erőltetett jeleneteket, és karakteridegen húzásokat, és többet fog szerepelni Daryl, mert nagyon a háttérbe szorult a sorozat közönségkedvenc karaktere.

És azért remélem, hogy javulás lesz a következő felére, mert alapvetően imádom ezt a sorozatot, és jó lenne látni, hogy az íroknak visszajön a józaneszük, nah meg visszanövesztik a tökeiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mozgokepdetektivek.blog.hu/api/trackback/id/tr658130736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2015.12.03. 09:39:47

Nekem ez volt a mélypont ebben a szezonban. Az elején még érdekes, bár logikátlan sokszor, de utána a "házban lelkizés" sokkal rosszabb volt, mint bármelyik "erdőben sétálós" rész.

Wolfeone · http://mozgokepdetektivek.blog.hu 2015.12.03. 20:58:14

@Serrin: Hát, igen. Egy félévadfinálétól nem ezt várja el az ember.
süti beállítások módosítása